Család

Koronavírusos lett egy 5 hónapos magyar csecsemő, de a szülőket nem tesztelik

A családra vonatkozó karantént akkor oldják fel, ha a kislány mintája negatív lesz. Pedig az anyán mostanában jelentek meg gyanús tünetek.

Egy Nyugat-Dunántúlon élő házaspár 5 hónapos csecsemőjénél is kimutatták a koronavírust. A szülők és a háziorvos kezdetben arra gyanakodtak, hogy fogzás okozza a magas lázat, de végül a teszt kimutatta a fertőzést, bár ekkorra a gyereknek elmúltak a tünetei – írja az Index.

A szülőket többször felhívták telefonon járványügyi szakemberek, akiktől megtudták hogy a teljes családot két hét karantén alá helyezik. A szülőkön azonban nem végeztek koronavírus-tesztet, nem is fognak.

A karantént akkor oldják fel, ha a kislány második mintája is negatív lesz. Ezután a férj megy dolgozni, és – teszteredmény nélkül – akár másokat is megfertőzhet. Ráadásul a nőn most jelentkeztek gyanús tünetek, bár ő otthon marad a gyerekkel.

A családot egyébként mindennap ellenőrzik a rendőrök, de elég kaotikus listák alapján kell dolgozniuk, egyszer a kislány neve nem szerepel a lapon, máskor a szülőké, de arra is volt példa hogy a szomszédot is hozzájuk sorolták.

(Kiemelt kép: illusztráció.)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top