Életmód

29 napos kisbaba lehet a koronavírus legfiatalabb halálos áldozata a világon

A Fülöp-szigeteken eddig 349 ember halt bele a koronavírusba, köztük a 29 napos csecsemő.
üres kiságy babaszoba

Belehalt a koronavírus szövődményeibe egy 29 napos kisfiú a Fülöp-szigeteken. Ezzel ő lett a betegség legfiatalabb ismert halálos áldozata a világon.

A csecsemőt légzési nehézségekkel vitték kórházba, ahol koronavírust állapítottak meg nála. A betegség következtében légzőszervi fertőzés, majd pedig vérmérgezés alakult ki nála, és ez a halálához vezetett.

A Fülöp-szigeteken a legfrissebb adatok szerint 5453 személynél diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést és 349-en haltak bele. A 106 milliós ország a régióban elsőként vezetett be drasztikus korlátozó intézkedéseket március 12-én. Karlo Nograles államtitkár szerint ezzel  1,9-8,3 millió megfertőződést akadályoztak meg.

Április 6-án az USA Louisiana államában egy egynapos csecsemő halt meg, miután anyja elkapta a koronavírust,és koraszülöttként világra hozta őt. Utóbb azonban kiderült, hogy a csöppség nem volt koronavírus-fertőzött.

via

(Nyitókép: illusztráció, Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top