Család

Európa-szerte a koronavírus-áldozatok majdnem fele idősek otthonában élt

Ez az adat aggasztó képet fest az idősotthonok helyzetéről a kontinensen.

Az Egészségügyi Világszervezet számításai alapján a koronavírus áldozatainak majdnem fele idősek otthonában élt – írja a BBC nyomán az Index. A hatóságok a járvány kezdete óta igyekeznek felhívni az emberek figyelmét, hogy az idősebb korosztályhoz tartozók nagyobb veszélynek vannak kitéve.

Budapest, 2020. április 12.Fertõtlenítéshez védőruhába öltözött katonák a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában 2020. április 12-én. Az intézményben eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzöttet találtak, nyolcan meghaltak.MTI/Mónus Márton

Budapest, 2020. április 12. Fertőtlenítéshez védőruhába öltözött katonák a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonban 2020. április 12-én. Az intézményben eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzöttet találtak, nyolcan meghaltak (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A WHO európai regionális igazgatója, Dr. Hans Kluge szerint ez az adat aggasztó képet fest az európai idősotthonok állapotáról, és a bennük lakók helyzetéről. 

Sajnos itthon is hasonló a helyzet, nemrég a katonaság a fővárosi Pesti úti Idősek Otthonának fertőtlenítését hajtotta végre, ahol akkor 198 hordozó személyt azonosítottak.

Aktuális híreink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top