Család

Szívmelengető: először láthatta dédunokáját a 92 éves nagyi

„Remélem, egyszer meg is ölelhetem majd” - mondta az ablakon keresztül az idős brit nő.
dédnagymama öröm unoka járvány

A 92 éves Joan Cartwright a koronavírus-járvány miatt hét hete nem hagyta el leedsi otthonát. Bár nagyon hiányzik neki a családja, a bezártság az idős dédnagymamát, aki néhány éve özvegyült meg, egyelőre még nem viseli meg: sokat olvas, keresztrejtvényt fejt és filmeket néz. „Amennyire csak tudom, kerülöm a híreket. Nem akarom feleslegesen izgatni magam” – idézi a Mirror című brit lap Joant, akit a járvány kitörése óta a lánya látja el a szükséges élelmiszerekkel.

„Hetente egyszer, vagy kétszer megyek, attól függően, mi mindenre van szüksége” – mondja az idős asszony lánya, aki hozzátette, a látogatásokkor néhány szót is szoktak váltani – persze csak az ablakon keresztül. Joant a napokban ráadásul hatalmas meglepetés érte: először találkozhatott újszülött dédunokájával, Hollyval.

A kislány március közepén született, ám a járvánnyal kapcsolatos korlátozó intézkedések miatt a dédnagymama mostanáig csak fotókon és az interneten találkozhatott Hollyval. „Szerettük volna meglepni őt a találkozóval, és ahogy az a fotókon is látszik, a tervünk sikerült” – ezt pedig már Joan unokája, Jen mesélte, akinek Holly a második gyereke.

„Remélem, ha ennek a rémálomnak vége lesz, végre meg is ölelhetem majd a dédunokámat – zárta Joan, akiben addig is a kislányról készült fotók tartják a lelket, amikkel mostanra az egész otthonát kidekorálta.

Olvass még több megható történetet nagymamákról az nlc.hu-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top