nlc.hu
Család
Ide mehetsz sétálni a hétvégén Budapesten

Ide mehetsz sétálni a hétvégén Budapesten

A fővárosi vezetés térképre tette Budapest zöldfelületeit, így elkerülhetjük a legzsúfoltabb parkokat.

Hosszú hetek óta most először nem lesz lezárva a Margitsziget a hétvégén, Karácsony Gergely főpolgármester ugyanakkor azt kérte a budapestiektől, lehetőleg ne a legzsúfoltabb parkokban sétáljanak a hétvégén.

Hogy alternatívát is kínáljanak, a városvezetés térképre tette a budapesti zöld területeket. A térképen, amelyet a Budapesti Zöldkalauz leírásainak felhasználásával, a Zöldkalauz szerzője, Komlósiné Hlatky Katalin engedélyével állítottak össze, rengeteg kevésbé ismert budapesti park és sétálóhely is található. 

Majális a budapesti Városligetben

Nem csak a Városligetbe lehet menni (fotó Neményi Márton

Itt lehet böngészni a térképet. 

A városvezetés néhány fontos tanácsot is mellékelt hozzá: 

  1. Ha betegnek érzed magad, ne menj ki a közterekre, parkokba, hanem maradj otthon!
  2. Elsősorban a lakóhelyedhez közeli zöldfelületeket látogasd, ahova gyalog vagy biciklivel el tudsz jutni. Legyen az utazás maga is kikapcsolódás és környezetbarát!
  3. Ne tömegesen használd a parkokat és zöldfelületeket, ha úgy érzékeled sokan vannak, inkább keress másik helyszínt! Kérünk, hogy viseld a maszkot séta és sport közben is.
  4. Tájékozódj, mielőtt elindulsz, gondoskodj az ivóvizedről és az élelmedről, a szemetedet pedig minden esetben vidd haza!
  5. Óvd a természeti értékeket és a közparkokat, ne térj le a gyalogutakról, ne parkolj rá a zöldre!

A koronavírus Budapesten:

(via 24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top