Aktuális

Orbán Viktor: Amíg nem csökken a halálozás aránya, nem lehet nyitni Budapesten

A miniszterelnök azt mondta, a hétvégén még biztos nem oldják fel a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat a fővárosban és Pest megyében.

Akkor lesz majd elégedett, ha ezt a nyomorult vírust megöltük. Csakhogy egyelőre nincs meg a vakcina – ezt mondta Orbán Viktor a koronavírus-járvány kapcsán péntek reggel a Kossuth Rádióban.

A miniszterelnök szerint továbbra is nagyon fontos, hogy vigyázzunk egymásra, hogy megfontoltak legyünk, mert bár szép eredményeket értünk el, de nem tehetünk úgy, mintha már megszűnt volna a járvány.

Arra a kérdésre, hogy mikor indulhat majd újra az élet a fővárosban és Pest megyében, Orbán azt felelte:

Ezen a héten nem is nyitunk, legkorábban a jövő hét végén lehet erről szó. Amíg nem csökken a halálozás aránya, nem lehet nyitni.

A miniszterelnök beszélt az oktatásról is. Szerinte a tanárok kiválóan megoldották a digitális oktatásra való átállást, és csak a diákok 3 százaléka mondta vissza az érettségit, vagyis jól vizsgázott az oktatási rendszer. Hozzátette, sokan kérdezik, hogy kinyithatnak-e az iskolák a nyári szümnet előtt. Ő maga nem látja, hogy ennek meglennének a feltételei.

Mutatjuk a legújabb kijárási szabályokat, amelyek május 4-től érvényesek országszerte

Ki és hova mehet, ha budapesti és vidéki? – Fotó: MTI

Koronavírus Magyarországon:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top