Aktuális

Orbán Viktor: vidéken indulhat a könnyítés, Budapesten marad a korlátozás

Nyithatnak az éttermek, és korlátozás nélkül lehetnek nyitva a boltok vidéken. Budapesten és környékén a jelenlegi szabályok maradnak.
A jövő héten Orbán Viktor szerint életbe léphet az újraindítási terv

A koronavírus elleni védekezés új szakaszba lép Magyarországon,  fokozatosan, szigorú menetrend mellett újraindíthatjuk az életet – mondta szerda este Facebookon Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések kezelésére, és szerinte nem kell attól tartani, hogy valaki ellátás nélkül marad.

Ettől függetlenül az időseknél, akik veszélyeztetettebbek, és a fertőzöttebb területeken élőknél a szigorításokat fenntartják. Budapesten és környékén maradnak a kijárási korlátozások.

Vidéken új védelmi intézkedések lesznek. Az üzletek időkorlát nélkül lehetnek nyitva, az éttermek újra nyithatnak,  a szabadtéri strandok látogathatók lesznek. Az idősektől azonban vidéken is azt kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett közlekedjenek.

Mindenhol továbbra is kötelező a másfél méteres egymástól való távolság betartása és a maszk a tömegközlekedési eszközökön és üzletekben. 

További részleteket holnapra ígért a miniszterelnök. 

(Kiemelt kép: MTI)

További cikkek a járvánnyal kapcsolatban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top