Aktuális

A svájci gyerekek anyák napján újra megölelhetik a nagymamát

A svájci kutatók szerint kisgyerekek nem terjesztik a vírust.

A svájci hatóságok szerint most már a 10 éven aluli gyerekek megölelhetik a nagyszüleiket, írja a BBC nyomán a 24.hu. A svájci egészségügyi minisztérium fertőző betegségekért felelős vezetője azzal érvelt, hogy kutatók szerint a kisgyerekek nem terjesztik a vírust.

A svájci kutatók szerint kisgyerekek nem terjesztik a vírust. Forrás: Unsplash

A svájci kutatók szerint kisgyerekek nem terjesztik a vírust (Forrás: Unsplash)

Vannak persze javaslatok: a nagyszülők és a 10 évesnél fiatalabb unokáik találkozása rövid ideig tartson, és a gyerekfelügyelet, valamint családi rendezvények tartása nem megengedett. A találkozásokat szabad téren javasolják.

„A kicsi gyerekek nem fertőződnek meg és nem is terjesztik a vírust” – mondta Daniel Koch, aki szerint sok nagyszülő azért él, hogy láthassa unokáit, és ez a mentális egészségük szempontjából is fontos számukra. Szerinte az idősekre nem a gyerekek, hanem azok szülei jelentik a kockázatot, feltéve, ha a gyerekek nem mutatják a betegség tüneteit.

Németország vezető virológusa, Christian Drosten ezzel szemben úgy véli, nincs elég rendelkezésre álló adatunk jelenleg ahhoz, hogy ki lehessen jelenteni, hogy a kisgyerekek nem terjesztik a vírust. Elmondása szerint számos tanulmány más választ adott arra, hogy a gyerekek megfertőződhetnek-e, és ha igen, továbbadják-e a betegséget, írja a lap.

Aktuális külföldi koronavírushíreink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top