Család

Nem sírok, te sírsz: hónapokig várt halott gazdijára ez a vuháni kutyus

Az idős férfi öt nappal azután halt meg, hogy kórházba került, a kutya azonban nem engedte el.
Gazdájára váró kutya egy vuháni kórházban

A hűség mintapéldája lett az interneten a kistermetű kutya, aki hónapokig várt gazdájára egy vuháni kórház környékén. Az idős férfit még februárban szállították kórházba és öt nappal később elhunyt. A mit sem sejtő kutya, Csao Bao (kínaiul: apró kincs) azonban nem volt hajlandó elhagyni az épületet. Az egészségügyi dolgozók nem foglakoztak vele különösebben, az apró, hétéves kutya nem sok vizet zavart, de aztán egyre több panasz érkezett a vezetéstől a folyosókon kóricáló eb miatt. 

A kutya sorsát átmenetileg megoldotta, hogy összehaverkodott a kórház földszintjén üzemelő élelmiszerbolt tulajdonosával. Nem volt egyszerű: a boltot vezető nő először nem tudott mit kezdeni vele, megpróbálta elküldeni, de Csao Bao nem volt hajlandó odébb állni. Egyszer  ő maga vitte odébb, de a kutya visszatalált. Végül megesett rajta a szíve: etették, itatták, gondját viselték a bolti dolgozók, de nyilvánvaló volt, hogy nem oda tartozik, vár valakire. 

Az állatot végül a vuháni kisállatmentő szervezet fogadta be, elszállásolták és megpróbálnak új családot találni neki.

Forrás: Bored Panda

nlc.kutya

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top