Álomfejtés: mit jelent, ha kígyóval álmodtál?

K.G. | 2020. Június 04.
Szoktál kígyóval álmodni? Megmutatjuk, mit jelent a különböző álmoskönyvek szerint, ha kígyó bukkan fel az álmodban.

A kígyó a bölcsesség egyik szimbóluma, úgyhogy ha megjelenik az álmodban, az jó eséllyel utal arra, hogy valamilyen fontos információhoz jutsz a jövőben. De nézzük meg, mit mondanak a leghíresebb álmoskönyvek a kígyós álomról!

A kígyó rosszat jelent?

Krúdy Gyula az Álmoskönyv – Tenyérjóslások könyvében így ír a kígyóról az álomban: „Kígyó. Betegnek nem jó. Kerner szerint kígyó: jegyez rövid időn belül beköszöntő gazdagságot. Kígyó, amely marásra készülne: lázas betegséget mutat. Kígyómarás: őrizkedj ellenségeidtől. Kígyó, amelyet nem lehet kikerülni, sem előle elfutni: rossz jövő. Döglött kígyó: menekvés.

A különös álmokból: kígyó, amely bensőnkből nőne, és körülgyűrűzné szívünk táját, elvenné lélegzetünket: nagy betegség jelképe.

Kígyók az ágyban, a párna alatt: gyötrelmes, kétségbeejtő lelkiállapot mutatói. Kígyók, amelyek a szobába kúsznak, és körülsziszegik az ágyat: nőnél gonoszat jegyeznek. Kígyót szoptatni: őszülés. Kígyófa: utazás. Kígyókő: szerencsétlenség. Kígyószem: védelem a mennykőcsapás és szédülés ellen. (Régi magyar naptár.)” (Forrás)

Gustavus Hindman Miller az Álmoskönyv avagy mi történik az álomban című könyvében a kígyókat olyan jelentéssel ruházza fel, mint akik üzenetet közvetítenek az álmodónak arról, hogy valaki felé haragot tart. Ha megjelenik a kígyó, akkor számítani lehet arra, hogy valamilyen árulás vagy pletyka áldozata leszel. Ha megharap a kígyó, akkor problémák merülhetnek fel a munkáddal kapcsolatban, esetleg a főnökkel kell komoly beszélgetésre sort kerítened, és a fizetésed is csökkenthet. Miller értelmezése szerint, a kígyók általában valamilyen veszélyt vagy rejtett betegséget jelentenek, kivéve, ha ez a kígyó segít téged az álomban. Ez utóbbi esetben arra utalhat, hogy képes leszel legyőzni egy ellenséget, vagy egy előtted álló nehéz helyzetet.

Kígyóval álmodtál? Elmondjuk, mit jelent (Kép: Unsplash)

A kígyó és a férfiasság

Sigmund Freud: Álomfejtés című könyvében a háromfejű kígyó azt jelenti az álomban, hogy az életed csodálatos fordulatot vehet, csak nagyon kell figyelned a lehetőségeidre, hogy nehogy elszalaszd a pillanatot, amikor megváltozhat a sorsod. Freud szerint egyébként a kígyó általában a férfiasság jelképe. Ennek fényében, ha egy nő álmodik kígyóval, aki megvédi, akkor az jelentheti azt, hogy fél a szextől, de találkozni fog egy rendes férfival, aki segít neki legyőzni a komplexusait. De ha egy férfi lát védelmező szerepben egy kígyót az álmában, akkor az utalhat a homoszexualitására.

Baba Vanga, a vak bolgár jósnő álmoskönyvében a kígyós álomnak mindig negatív jelentése van, és azt állítja, hogy olyan emberek között találod majd magad, akik a betegségedet kívánják. Ha pedig az álmodban egy kígyó mászik el tőled, akkor nagyon hamar konfliktus vár rád.

A modern álomfejtő könyvek több szempontból, részletesebben vizsgálják a kígyós álmot, íme néhány forgatókönyv, ahogy megjelenhetnek a kígyók az álmodban, és lehetséges jelentésük:

via

Még több álmot megfejtünk:

Exit mobile version