Család

Többet horkolnak az emberek a karantén miatt – állítja egy szakértő

A gyógymasszőr szerint a horkolás fizikai okai mellett a lelkit is mindig vizsgálni kellene.
Többet horkolnak az emberek a karantén miatt

Számos negatív hatása van a kijárási korlátozásoknak és a karanténnak, mind lelkileg, mind fizikailag. Sokak elvesztették a munkájukat, vagy pont, hogy egy légtérben kell megoldaniuk a gyerekek oktatását, a munkát és a szabadidőt, ami elég stresszes helyzeteket szül.

Stephen Makinde gyógymasszőr a Lad Bible-nek azt nyilatkozta, a bezártság érzés hatással van a légzésünkre is, ezért lehet az, hogy akik általában horkolnak, most gyakrabban és erőteljesebben teszik.

A bezártság érzése nem csak a fizikai bezártságot jelenti, hanem azt, ha rossz környezetben, számunkra nem kellemes vagy megfelelő emberekkel vagyunk együtt, esetleg egyedül vagyunk, vagy olyanokkal, akiknek nem mondhatjuk el az érzéseinket.

A szakember szerint amellett, hogy egyértelmű, hogy fizikai oka van a horkolásnak, sokan nem foglalkoznak a lelki részével, ami legalább annyira fontos, ahogyan a táplálkozás is, ami szintén okozhat gondokat, pláne ha valaki későn és sokat, zsírosat eszik.

(via)

(Kiemelt kép: illusztráció, Unsplash)

A karantén lelki hatásairól:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top