Család

Kínában már megnézheti egy nő, hogy a párja követett -e el családon belüli erőszakot a múltban

De vannak bizonyos szabályok. A hatóságok így akarják csökkenteni a családon belüli erőszakot, ami Kínában is megnőtt a karantén alatt.
Kínában már megnézheti egy nő, hogy a párja követett -e el családon belüli erőszakot a múltban

Kísérleti programot a kelet-kínai Yiwu városában, melynek honlapján a házasság előtt álló nők ellenőrizhetik, hogy párjuk követett -e el családon belüli erőszakot a múltban – írja a Hvg.hu a The Guardian-re hivatkozva.

A program július elsején indul és egy adatbázis lesz, melyben az érdeklődők azokról böngészhetnek, akiket 2017 óta családon belüli erőszak miatt elítéltek, és ennek nyomán milyen büntetést kaptak. A lépést azért tartják szükségesnek, mert a karantén idején Kínában is nagyon megnőtt a családon, párkapcsolaton belüli erőszakos esetek száma.

Adatvédelmi okokból ez nem lesz egy gyorsbüfé, azaz csakis az a nő kereshet rá egy adott férfira, akinél a házasodáshoz szükséges okiratok megvannak. Más férfiakra ő sem kereshet rá.

A felhasználók csak évente kétszer léphetnek be a rendszerbe, és összesen kettő személy előéletét ellenőrizhetik le.

A projektet az sürgette meg, hogy a karantén idején a családon, párkapcsolaton belüli erőszakos esetek száma jelentősen megnőtt Kínában is.

(via)

(Kiemelt kép: illusztráció, Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top