Aktuális

Párját bántalmazó rendőr: bűnügyi felügyeletet és távoltartást rendeltek el ellene

Bűnügyi felügyeletet és távoltartást rendeltek el egy szabolcsi rendőrrel szemben, mert bántalmazta és többször is megfenyegette élettársát. Közben zajlik a büntetőügye is.
Rendőr bántalmazta a barátnőjét.

Az áldozat és törzsőrmester élettársa 10 nappal ezelőtt vesztek össze, mire a férfi a nőt többek között fojtogatni kezdte. A nő a tanúvallomása során elmondta, hogy párja nem először bántalmazta, erre tavaly többször is volt példa, illetve most arra is rá akarta bírni, hogy vonja vissza az ellene tett feljelentését. Ez abból állt, hogy a bántalmazó többször is felhívta az áldozatot, és szülei jelenlétében megfenyegette, hogy vérfürdőt rendez, ha büntetőeljárás miatt megszüntetik a szolgálati jogviszonyát.

A sértett vallomása után a nyomozó ügyészség őrizetbe vette a rendőrt, majd gyanúsítottként hallgatta ki. A törzsőrmester tagadta a bűncselekmények elkövetését, és panasszal élt az őrizet elrendelése valamint a gyanúsítás ellen.

A Debreceni Járásbíróság egyetértett az ügyészi indítvánnyal, és bűnügyi felügyeletet és távoltartást rendelt el a rendőr törzsőrmesterrel szemben, azzal, hogy az előírt magatartási szabályok megtartását a rendőrség a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszközzel ellenőrizze. A gyanúsított és védője fellebbezett a végzés ellen.

Ezzel párhuzamosan a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete, súlyos testi sértés kísérlete és más bűncselekmények miatt indított eljárást az ügyben.

(via)

Segítség a családon belüli erőszak áldozatainak az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top