Család

Imádják a gyerekek a kóbor kutyát, mert segít nekik átmenni az úttesten

Ha a gyalogosok épp át akarnak menni az úttesten, de az autók nem akarnak megállni, akkor jön Kupata, a kutya, aki az autók elé állva állítja meg a forgalmat addig, míg a gyalogosok át nem kelnek az úttesten.

Kupata, a keverék kutya előző életében valószínűleg közlekedési rendőr lehetett, ugyanis olyan lelkesedéssel áll le az úton megállítani a forgalmat, mint azt a rendőr kollégái teszik. Síp helyett azonban neki csak az ugatása áll rendelkezésére – írta meg a boredpanda.

A Georgia államban (Grúziában) található Batumi városkában Kupata (ami amúgy kolbászt jelent) egyfajta helyi sztár. Kóbor kutyaként hamar megszerettette magát, mivel gyorsan felhívta magára a figyelmet azzal, hogy nem viseli jól, ha az autók a zebránál megvárakoztatják a gyalogosokat, és ilyenkor mindig bátran közbeavatkozik. A helyiek hálásak ezért a kóbor kutyának, még kutyaházat és saját sztárcsillagot is kapott, etetik, itatják és kedveskednek neki. Kupata-nak még saját Instagram oldala is van, ahol valóban láthatjuk, mennyire közkedvelt alakja az életnek Batumiban.

Eszes kutyák a nagyvilágban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top