nlc.hu
Család

Internet védőszentje

Egy leukémiában elhunyt fiú lehet az internet védőszentje

A számítógépzseni Carlo Acutist már boldoggá avatta az egyház. Amennyiben még egy csodát neki tulajdonítanak, ő lehet az internet védőszentje.

Októberben boldoggá avatja a katolikus egyház Assisiben Carlo Acutist, azt az olasz fiút, aki 2006-ban, mindössze 15 éves korában leukémiában halt meg. A boldoggá avatásra azután kerül sor, hogy az egyház neki tulajdonított egy csodatételt: egy brazil fiú azután gyógyult fel ugyanis ritka betegségéből, hogy hozzá imádkozott, illetve arra kérte Acutist, kommunikáljon Istennel, írja az Index

Ő lehet az internet védőszentje.

Carlo Acutis. Forrás: Facebook

Carlo számítógépes zseni volt, maga programozott le egy internetes adatbázist, amin a csodákat katalogizálta. Azzal, hogy a fiút boldoggá avatják, elismerik, hogy a mennybe került, és onnan képes hatni az élők világára, ha imádkoznak hozzá. Amennyiben még egy csodát nekitulajdonítanak, úgy az internet védőszentjévé avatják.

ORACIÓN AL VENERABLE SIERVO DE DIOS CARLO ACUTIS 🙏🏼❤️✝️ Oh Padre celestial, que nos has dado el testimonio...

Közzétette: Carlo Acutis – 2020. június 29., hétfő

A cyberapostol édesanyja, Antonia Salzano azt mondta, hogy fia számos tekintetben olyan volt, mint más tinédzserek, imádott videójátékokkal játszani, de volt egy spirituális énje is. Amellett, hogy leprogramozta a katalógust, kiállt azok mellett az osztálytársai mellett is, akiket bántottak, és a hajléktalan embereket is támogatta.

Amikor megbetegedett, a hite segítette abban, hogy méltósággal viselje sorsát. Temetésén annyian vettek részt, hogy be sem fértek a templomba, ezután a katolikusok világszerte petíciókat nyújtottak be a Vatikánhoz, hogy avassák szentté a fiút – írja a lap.

A katolikus egyház kb. 10 ezer szentje közül nagyon kevesek vannak olyanok, akik gyerekként haltak meg.

Hasonló témájú cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top