Család

Vádat emeltek a férfi ellen, aki még filmezte is, ahogy 6 éves fia vezet

A Kiskőrösi Járási Ügyészség többek között járművezetés tiltott átengedésének vétsége miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki idén márciusban és áprilisban is megengedte 6 éves fiának, hogy autót vezessen. A jeleneteket ráadásul élőben közvetítette.
Autó - Fotó: Pixabay

A férfi március 26-án délután egy Bács-Kiskun megyei falu külterületén, egy összekötő úton egy automata váltós autó vezetését engedte át 6 éves kisfiának, majd április 2-án ugyanúgy átadta neki a kormányt. A kicsi mindkét esetben majdnem 2 kilométeren keresztül vezetett, míg apja mellette ült az anyósülésen, és élőben közvetítette az egyik közösségi oldalon a jelenetet.

Az apa ezzel az ügyészség szerint nevelési kötelességeit súlyosan megszegve veszélyeztette a fia testi és erkölcsi fejlődését. Így a szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség folytatólagosan elkövetett járművezetés tiltott átengedésének vétségén kívül kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is vádolja.

Az ügyész felfüggesztett börtön és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

(via 24.hu)

Úgy tűnik, máskor is fordulnak elő hasonló esetek: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top