Család

100 kilométert gyalogolt a teve, hogy visszatérjen a régi gazdáihoz

Honvágya volt a tevének, aki nem viselte jól, hogy eladták, ezért úgy döntött elszökik és hazagyalogol.

A régi gazdái által eladott teve sokáig várt a szökéssel: nyolc hónappal az eladása után vitte véghez azt. A börtönös filmekből is tudjuk, hogy egy jó szökési tervhez idő kell. A szökevény teve híre nagyot ment a kínai médiában, mi az odditycentralon szereztünk tudomást róla.

Ez nem a szökevény teve, mert képünk csak illusztráció, de képzeljük azt, hogy ő az (fotó: Pixabay)

Ez nem a szökevény teve, mert képünk csak illusztráció, de képzeljük azt, hogy ő az (fotó: Pixabay)

A teve napokig gyalogolt a sivatagban, amikor sérülten, és egy pásztor talált rá, aki próbálta felkutatni a gazdáig. Végül a szökevény teve híre nemcsak az új, hanem a régi gazdához is eljutottak, aki ennek hatására vissza akarta kapni a régi tevéjét. Ahhoz, hogy a teve száz kilométert megtegyen, nemcsak hegyeken és sivatagon, hanem kerítéseken és autópályákon is át kellett jutnia, ami nem mindennapi teljesítmény. A teve végül az új tulajdonosához került vissza, de a régi úgy döntött, egy fiatal, hároméves tevelányt ajánl fel cserébe érte. Az üzlet megköttetett, a teve visszakerült régi otthonába, és ha hihetünk egykori gazdáinak, többször már nem próbálják majd eladni, és náluk szép életet élhet.

Tevés hírekből is jók vagyunk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top