nlc.hu
Család

Kertmozik Budapesten

Csinibaba a csillagok alatt – Ezekben a kertmozikban nézhetsz filmeket Budapesten

A Budapest Kertmozi közösségi mozihálózat új fővárosi helyszínekkel bővül!

A jelenleg két helyszínen (Teleki tér- 8. kerület, Hunyadi tér- 6. kerület) nagy sikerrel működő Budapest Kertmozi, közösségi mozihálózat júliusban számos további helyszínnel bővül – írja a Pénzcentrum

Új kertmozik nyílnak a fővárosban.

Képünk illusztráció: Unsplash

Budapest Film és a Budavári Önkormányzat együttműködésének köszönhetően július 18-tól új helyszínen, az I. kerületi Virág Benedek Házban is lesznek vetítések heti rendszerességgel. A Virág Benedek Ház (1013 Budapest, Döbrentei utca 9.) a régi Tabán egyik megmaradt szigete. Az épületegyüttes belső udvarán a nagy diófa árnyékában népszerű klasszikusok (Álom luxuskivitelben, Alkony sugárút, Kínai negyed), az Anilogue nyári turné keretében díjnyertes animációs filmek (Dilili Párizsban, Kabul fecskéi, Buñuel a teknősök labirintusában) és Wes Anderson fantáziabravúrja, a Grand Hotel Budapest kerülnek vászonra.

A ‘Budapest mindenkié’ törekvés szellemében július utolsó két hétvégéjén (július 24-25-26-án és július 31-én, továbbá augusztus 1-2-án) a Főpolgármesteri hivatal belső udvara is otthont ad az egyre szélesebb körben terjedő kezdeményezésnek. Itt csupa magyar, javarészt budapesti relevanciájú kultfilm látható majd, többek közt Reisz Gábor Rossz versek-je, Gárdos Éva lebilincselő filmdrámája, a Budapest Noir, a Magyarország legújabb történelmének fontos állomásain allegorikusan végigvezető Budapesti mesék, Török Ferenc Moszkva tere, Herendi Gábor közönségkedvenc vígjátéka, a Valami Amerika, valamint Ujj Mészáros Károly számos hazai és nemzetközi díjat nyert sikerfilmje, a Liza, a rókatündér. 

A Városmajori Szabadtéri Színpad szintén csatlakozott a kültéri mozihálózathoz. Itt ikonikus magyar filmösszeállítást láthat a közönség a Magyar Nemzeti Filmarchívum kínálatából: ilyen Tímár Péter bohózata, az Egészséges erotika, a rendszerváltás korának történetét elmesélő kultuszfilm, Szomjas György Roncsfilmje, Bacsó Péter filmszatírája, A tanú, Ternovszky Béla Oscar-díjra is felterjesztett, agyonidézett Macskafogója, A tizedes meg a többiek, Sinkovits Imre felejthetetlen főszerep alakításával, Gothár Péter 1956-ot szubjektíven megjelenítő filmdrámája, a Megáll az idő, az egyik legelismertebb magyar bűnügyi film, a Dögkeselyű, Cserhalmi György zseniális főszereplésével, valamint Tímár Péter örök közönségkedvence, a Csinibaba.

Ezeket a “nyári filmeket” ne hagyd ki!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top