Szabadidő

A tíz legforróbb nyári film

Májusban még nehéz elképzelni, de higgyük el, nyáron valami elképesztően jó lesz majd beülni a mozik légkondicionált termeibe lehűlni, közben pedig valami olyan agyzsibbasztóan szórakoztató mozit nézni, mint a Harry Potter befejező része vagy az Őrült, dilis szerelem…
A tíz legforróbb nyári film
 Kung Fu Panda, indul a pandalírozás

Másnaposok 2.
Visszaszámlálásunkat május végéről kezdjük, amikor végre mozikba kerül a nyár legőrültebbnek ígérkező vígjátéka. A három amnéziás ütődött ezúttal nem a férjet veszíti el (hiszen most Stu házasodik), hanem a feleség tizenéves öcsikéjét, ráadásul valahol Bangkokban. Ehhez még hozzájön egy feltűnően ragaszkodó majom, egy leborotvált fej és egy semmiből odakerült arctetkó is, a röhögés pedig garantált.
Bemutató: május 26.

Kung Fu Panda 2
Idén nyáron folytatódik az igazi pandalírozás! A lépcsőkkel még mindig hadilábon álló Po alig vált kungfumesterré, máris meg kell védenie választott életmódját a kungfu egyik ellenségétől. Természetesen nincs egyedül és az ötök is segítik küldetésében, ami jó néhány mókás kalanddal és ezúttal már 3D-ben is élvezhető akciójelenetekkel jár, meg néhány gyomorkorgással.
Bemutató: június 2.

Hanna – Gyilkos természet
Képzeljük el, hogy mi történt volna, ha a Léon, a profiban Jean Reno nem hal meg, és valóban bérgyilkossá képzi Natalie Portmant. Egy apja által gyilkosnak kiképzett kislányról szól a Hanna – Gyilkos természet, ami mesés képekben meséli el egy kislány felnőtté válását és a sorsával való szembesülését. A főszerepben a bámulatosan tehetséges Saoirse Ronan, a rendezői székben pedig a Vágy és vezeklést és a Büszkeség és balítéletet jegyző Joe Wright.
Bemutató: június 16.

Larry Crowne
Ha a főszerepet nem két hatalmas sztár (Tom Hanks és Julia Roberts) játszaná, simán azt hinnénk, hogy ez egy jópofa kis független film egy, az életét a válása és a kirúgása után újrakezdő, középkorú pasiról, aki visszaül az egyetemi padba és belehabarodik a csinos tanárnőjébe. A két sztárral viszont ez egy elsőrangúnak ígérkező romantikus komédia lesz, ráadásul ők ketten a Charlie Wilson háborújában már bizonyították, mennyire jól állnak egymásnak.
Bemutató: június 30.

Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész
A trailer alapján egy nonstop katarzisélménynek ígérkezik a Harry Potter-széria utolsó felvonása, amiből végre kiderül, ki is nyeri a Harry és Voldemort közt már régóta húzódó játszmát. A Warner stúdió semmin nem spórolt, így a hullahegyek mellett 3D-s akciócsodákban, drámai pillanatokban, könnyekben és mosolyokban sem szenvedünk majd hiányt. Ha egész nyáron csak egy filmre váltasz jegyet, nem kérdés, hogy melyik legyen az!
Bemutató: július 14.

Vizet az elefántnak
Egy fiatalember, aki leírhatatlanul szerelmes egy elérhetetlen nőbe. Sara Gruen regényének adaptációja a cirkuszok varázslatos világába repít el minket, ahol egy frissen felvett állatorvos beleszeret a show gyönyörű sztárjába, aki történetesen az igazgató barátnője. Állhat-e téma jobban Robert Pattinsonnak, mint a tiltott szerelemé? Aligha. Az Alkonyat-rajongókon túl a film a felnőtt nézőkre is gondolt, többek között Reese Witherspoon szerződtetésével.
Bemutató: július 14.

Őrült, dilis szerelem
Igazán jó és eredeti romantikus vígjátékot találni szinte már művészet, de az NLC-nek megvan a tippje az idei nyárra: egy válófélben lévő jófiút (Steve Carell) egy szupermacsó (Ryan Gosling) tanít a csajozásra, de amikor az alfahím szerelmes lesz, éppen a jófiú tud adni neki szívhez szóló tanácsokat. Életszerű karakterek, szimpatikus színészek (a fentiek mellett Julianne Moore, Marisa Tomei és Emma Stone) és jópofa szövegek, a rendezői székben pedig a Tapló télapó és az I Love You Philip Morris révén már bizonyított szuperduó.
Bemutató: július 28.

Verdák 2.
Ha van kisfiú a családban, akkor esélyünk sincs megúszni a mozijegyvásárlást, mivel a vásznakra kerül a kölyökkedvenc Verdák folytatása, melyben Villám McQueen és Matuka egy angol kémautó segítségére lesz egy nagy küldetésben, amihez egy világot átszelő autóversenyen kell részt venniük. Úgy tűnik, az első részből leginkább csak szereplőket emeltek át, de mivel rossz Pixar rajzfilmet még nem láttunk, mi bizakodóak vagyunk.
Bemutató: július 28.

Rossz tanár
Cameron Diaznak testhezállóbb szerepet nem is tudnánk elképzelni egy az óráján rendszeresen elalvós, füvet szívó és káromkodó középiskolai tanárnőnél, akinek egyetlen célja, hogy kőgazdag pasit fogjon magának. A küldetéséhez egy pár szilikoncicire lenne szüksége, amit viszont nem adnak ingyen. Az előzetesben imádtuk, hogy az egyik gyereket Alkonyatnak hívják, ráadásul Diaz a volt párjával, Justin Timberlake-kel komédiázik együtt, ami szintén jó pont. Gonosz humor a legjavából.
Bemutató: augusztus 18.

Frászkarika
Rettegj, Robert Pattinson! Idén nyáron Colin Farrell is vámpírbőrbe bújik, hogy a nyolcvanas évek egyik legismertebb horrorkomédiájának remake-jében csábítsa át magához az Alkonyat-rajongók tinilányait. A filmben egy tinédzser elkezdi gyanítani, hogy a szomszédjába újonnan beköltözött pasi egy vámpír, és ő felel a környéken elszaporodó rejtélyes gyilkosságokért…
Bemutató: augusztus 18.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top