nlc.hu
Család

Big Ed, a TLC sztárjának élete

Big Ed, aki pénzt fakasztott abból, hogy mindenki rajta röhög

Ismered Bid Edet, a TLC valóságshowjából? Miért követik az életét több százezren és ki ő egyáltalán?
Mitől lett olyan híres Big Ed a valóságshow-hős?

Big Ed, azaz Ed Brown már mém lett az interneten, a Három hónap múlva esküvő című valóságshow főszereplőjét milliónyi ember követi a Youtube-on, TikTokon és Instagramon. Big Ed elszabadult a tévéből, nézzük meg, ki ő és miért ilyen sikeres.

Miről szól ez a műsor?

A Három hónap múlva esküvő valóságshow-sorozat negyedik évadában tűnt fel Big Ed, aki a külseje és a párjával, Rose-zal való kapcsolata miatt vált mémmé a neten. 2020. február 23-án adták le róla az első részt az Egyesült Államokban, innen indult Ed Brown és Rosemarie Vega romantikus kapcsolata, ami felbolygatta a fél internetet.

Bár kétséges, hogy valójában tényleg szó van-e a sorozatban igazi romantikáról, a műsor lényege, hogy a vízumért jelentkezők találkoznak és próbálnak egymásra hangolódni az esküvőig, tehát végül is nem a szerelemért, hanem azért akarnak házasodni, mert ott akarnak maradni az Egyesült Államokban. Nem csoda ezek után, hogy az egész műsor egy nagy DRÁMA (csupa nagybetűvel), veszekedés és konfliktus, hiszen összeraknak vadidegeneket, hogy tessék összeházasodni – ennek jó vége nem lehet.

Ő itt Big Ed a valóságban:

Az 54 éves Big Ed egyébként annyira nagy sztár lett, hogy az Instagramon már több mint 450ezer követője van, és kicsit sem érdekli, hogy a többségük röhögni jár a posztjai alá. Így alakulhatott ki az, hogy még azok is ismerik Ed és Rose történetét, akik soha nem látták a tévében a sorozatot.

Ed és Rose szerelme

A valóságshowban Ed és Rose kapcsolatát összesen 15 epizódon keresztül követhettük, ahogy a kaliforniai Ed és a Fülöp-szigetekről érkező Rose három hónapnyi internetes beszélgetés után döntenek úgy, hogy összekötik az életüket. A kapcsolat nem épp felhőtlen, Ed nem viselkedik úriemberként, fogkrémet, fogkefét ad szerelmének, mert büdös a szája és el akarja küldeni nemibetegség-szűrésre szex előtt, miközben állítólag manipulálja Rose-t. Egyértelmű mindenki számára, hogy Rose nincs oda Edért, már az első találkozáskor lerí róla, hogy kicsit talán undorodik is tőle.

A kapcsolatot követve mindennaposak a veszekedések, kötekedések, és persze nem is maradnak együtt a végére, ahogy azt már az elején meg lehetett jósolni – egyik nő sem szereti, ha például a lábán a szőrre tesz a pasi megjegyzéseket és elküldi borotválkozni, ugye. Rose visszatér a Fülöp-szigetekre, ahol egy Instagram videóban kitálal Edről, aki csak kihasználta szerinte, és szerelemről szó sem volt.

De mitől lett Edből mém?

Ed sztárságát nehéz megfogni, mert a bunkó – és kissé gusztustalan – pasi minden sztereotípiáját hozza, de talán pont a bizarr szokásai és beszólásai miatt kapta fel ennyire az internet. A TikTokon már 850 ezernél többen követik a profilját, és a #biged hashtagre keresve 257 milliós megtekintést találhatunk. A népszerűség ott kezdődött, amikor a híres youtuber PewDewPie videót készített Big Edről, amit majdnem 11 millióan láttak már.

Annyira fájdalmas Ed minden mondata és cselekedete, hogy szinte sikít a mémekért – például hogy majonézzel formázza a haját, és az ember nem tudja, hogy öklendezzen, sírjon vagy elássa magát a kert végében tőle. Tipikusan az a jelenség Ed, aki úgy tűnik, komolyan veszi magát, és épp ezért még jobban nevet rajta az internet népe. Nem tudjuk, hogy mennyire tudatos tőle az, hogy hülyét csinál magából, mindenesetre bejött neki a taktika: mára már az arcával ellátott holmikat vásárolnak az emberek és nagyon úgy néz ki, hogy sikeresen pénzt fakasztott abból, hogy a fél világ röhög rajta.

Kiemelt kép: Youtube/TLC

Még több valóságshow!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top