Család

Tűzoltók váltották valóra egy beteg kisfiú álmát

A 6 éves Bence komoly betegséggel küzd. Nagy álma, hogy egy napon ő is tűzoltó lehessen, most teljesült.

A 6 éves Bence példaképeinek tartja a tűzoltókat, ezért aztán megkérte a beteg gyerekek kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítványt, hogy segítsenek a kívánságát teljesíteni.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói szívesen vállalták, hogy teljesítik a kérést, hiszen tudják, ez a különleges élmény segítheti a születésnapját nemsokára ünneplő kisfiút a teljes gyógyulásában.

Bence bejárhatta az egész laktanyát, kipróbálhatta, milyen magasba lehet felmenni az emelőkosárral, megnézhette, hogyan csúsznak le a létrán és indulnak bevetésre a bátor tűzoltók. A nem mindennapi élményt tetézve a kisfiú sok-sok tűzoltós ajándékkal gazdagodott, egy bevetési ruhát és sisakot is felpróbálhatott, néhány órára igazi parancsnok lehetett.

A Pro Voluntarius díjas Csodalámpa Alapítvány az elmúlt 17 év alatt közel 4000 álmot váltott valóra a támogatói és az önkéntesei segítségével. Az országosan tevékenykedő csapat tagjai a sokszor elérhetetlennek tűnő kívánságok teljesítésével biztatást és reményt adnak olyan gyerekeknek, akik a nem mindennapi élményekből erőt meríthetnek a betegségük leküzdéséhez. A gyerekek kívánságteljesítéseiről készült fényképes beszámolókat a www.csodalampa.hu oldalon is megosztják.

Különleges gyerekek különleges kívánságai:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top