Család

Több mint egymillió forintnyi pénzt költött a nagyszülei számlájáról a nyolcéves unoka

A karanténban a nagyszülők hagyták az unokát egy online játékkal játszani, a dolognak csúnya vége lett.

Nem volt egyszerű a karantén idején hosszú távon lekötni egy gyereket odahaza, és a legtöbb szülő és nagyszülő a szokottnál engedékenyebbnek bizonyult ebben az időszakban. Így tette ezt a skóciai Liz és Jim Harrison is, akik megengedték, hogy unokájuk a Roblox nevű online játékkal üsse el az időt – írja a ladbible.

A Roblox online játék logója

A Roblox online játék logója

Amikor észrevették, hogy valaki leemelt 3000 angol fontnyi (több mint egymillió forintnyi) összeget a számlájukról, azt gondolták, valaki meghackelte a bankszámlájukat, és azonnal jelentették is a dolgot a banknak. Csakhogy kiderült, nem volt hackelés, és egy közeli rokonuk a ludas: az unokájuk. A világszerte százmillió játékossal rendelkező Roblox játék letöltése ingyenes, de aztán arra biztatja a játékosokat, hogy a különböző szolgáltatásokért már fizessenek. Mivel a beállításoknál történt egy kis hiba, a kis Abby lazán elköltött a játékban naponta 500 angol fontot. Abby nem fogta fel, hogy amit a játékban költ, az valódi pénz. A nagyszülők nem is rá haragszanak, hanem a játék fejlesztőire, mert ők tehetnek arról, hogy a játékban a pénzköltést nem tették elég biztonságossá. Harrisonék felvették a kapcsolatot a bankjukkal és a Roblox-szal is, ugyanis szeretnék visszakapni a pénzüket. Nem ez az első, hogy ilyesmi történt: alig egy hete egy anya panaszkodott arról, hogy a nyolcéves gyereke 300 angol fontot költött el a Robloxon.

Az online játékok veszélyeiről az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top