Család

Fekália került a páciensek szemébe Budaörsön, hárman megvakultak

Szennyezett körülmények között műthettek egy budaörsi szemklinikán.

Többen végleg elveszíthették a látásukat, miután gennykeltő, egészen pontosan fekáliából származó baktérium fertőzte meg a páciensek szemét egy budaörsi szemklinikán. Mi is beszámoltunk róla, hogy a Ripost értesülései szerint tavaly december 12-én egynapos sebészeti beavatkozásra várták a pácienseket a Budaörsi Egészségügyi Központba, ahol a főleg szürkehályogműtétre érkező páciensek már a váróban erős csatornaszagot éreztek.

Aznap 22 emberen hajtottak végre rutin, 10 perces szürkehályogműtétet. Közülük tizenketten két nappal később arra ébredtek, hogy egyáltalán nem látnak a műtött szemükkel. Őket azonnal újraműtötték, de a Ripost úgy tudja, két férfi és egy nő véglegesen elvesztette a látását. Két embert pedig még idén nyáron is megműtöttek, olajjal és gázzal töltötték fel a szemüket, ami a retina támogatására szolgál.

Újraműtötték a pácienseket (Fotó: pexels.com)

Újraműtötték a pácienseket (Fotó: pexels.com)

Az intézmény elismerte, a műtétek során nem tartották be maradéktalanul a személyi higiénés előírásokat, különösen a kézhigiénés protokollt. A Pest Megyei Kormányhivatal visszavonta a Budaörsi Egészségügyi Központ egynapos szemészeti sebészetének működési engedélyét.

Horror az egészségügyben:

(via Bors)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top