Család

Koronavírus: 17 napig küzdött az életéért egy fertőzött Budapesten

A 10 éve Magyarországon élő Paul elmesélte, hol fertőződött meg, és hogyan küzdött meg a koronavírussal.

A kanadai-magyar egy multicégnél dolgozik és 10 éve él Magyarországon, párja is magyar. Az 52 éves férfi luxushajóútra ment a koronavírusjárvány berobbanása előtt párjával, és bár eleinte minden mesésen alakult – jártak Ománban, Dubajban -, később igazi rémálom várt a férfira – írja a Bors. A hajón ő és felesége is megfertőződött koronavírussal, de míg az asszonyon átszaladt a betegség, addig a férfit életveszélybe sodorta.

Paul azt mondja, már a hajón voltak hasmenéses tünetei, de lázat akkor még nem tapasztalt. Hazaérkezésük másnapján viszont belázasodott, és bár abban reménykedett, majd egy hét alatt otthon kikúrálja magát, az állapota nem akart javulni. Amikor konzultált a háziorvosával, ő azonnal mentőt küldött és bevitték a férfit a Szent Imre Kórházba, ahol lélegeztetőgépre került. Tizenegy napig volt mesterséges altatásban, utána levették a lélegeztetőről, ám az állapota még mindig olyan rossz volt, hogy, újabb hat napra vissza kellett rakni.

Paul azt mondja, majdnem két deci váladékot szívtak le a tüdejéről, alig tudott levegőt venni. Miután aztán végleg levették a lélegeztetőről, otthonában még jó ideig eltartott a lábadozása. A férfi hozzátette, nagyon hálás az orvosainak, akik kiváló ellátásban részesítették.

Aktualitások a koronavírus kapcsán:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top