nlc.hu
Család

Robbanás Bejrútban videó

Videón, ahogy a bejrúti robbanás konkrétan megrázza egy kórház szülészeti osztályát

A videót felvevő édesapa felesége éppen szült, amikor váratlanul bekövetkezett a hatalmas erejű robbanás.

Egy kisfiú másfél órával azután született, hogy Bejrútban felrobbant a kikötőben évek óta tárolt 2750 tonna ammónium-nitrát. Az édesapa vidóra vette a szörnyű erejű detonációt.

Megrázta a szülészeti osztályt is a bejrúti robbanás.

Megrongálódott épületek Bejrútban, a kikötőben bekövetkezett, hatalmas erejű, kettős robbanás utáni napon, 2020. augusztus 5-én. MTI/EPA/Nábil Munzer

A hvg.hu azt írja, Emmanuelle szülését készítettek elő épp az orvosok a bejrúti Szent György-kórházban, amikor a libanoni fővárost megrázta a hatalmas, több mint 130 halálos áldozatott követelő kikötői robbanás.

A detonáció a kórházat is megrongálta, üvegek törtek szét, orvosi eszközök repültek, leszakadt a mennyezet – amint az a vidóból is látszik.

Eddig több mint kétszázezer ember vált földönfutóvá, miután a hatalmas erejű detonációban az otthonuk megsemmisült. A katasztrófa után eddig 135 elhunytat találtak, a sérültek száma ötezerre emelkedett, és többtucatnyi embert eltűntként tartanak nyilván.

Szerencsére se az édesanyának, se a babának nem lett semmi baja.

Hasonlóan nagy erejű robbanás 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top