Család

Ritka fehér oroszlánok tépték szét az állatvédőt

Sétálni vitte a nagymacskákat, akik váratlanul rátámadtak.

Tragikus balesetről számolt be a BBC, amely a dél-afrikai Limpopo tartományban történt. Az áldozat az ismert állatvédő West Mathewson, aki két ritka, fehér oroszlánt vitt el sétálni a népszerű Lion Tree Top Lodge szafari-panzió közelében. 

A két nőstény oroszlán egyike először a másik állattal szemben vált agresszívvá és rátámadt, majd az Uncle West néven is ismert Mathewson felé fordult. Az állatvédő felesége autóval követte őket és amikor látta, hogy baj van, megpróbálta elterelni a vadállatok figyelmét, de már túl késő volt. 

Mathewson rokonai a brit hírcsatornának elárulták, hogy az állat nem akarta bántani a férfit, csupán a kelleténél agresszívabb módon próbált játszani vele. A két oroszlánt a támadás után nyugtatólövedékkel elkábították és egy veszélyeztetett fajok fenntartásával foglalkozó parkba szállították őket. A BBC értesülései szerint idővel visszaengedik őket a természetbe. 

Fehér oroszlánok tépték szét az állatvédőt

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Az állatvédő egy olyan telepről mentette ki az állatokat, ahol kifejezetten azért szaporítják illegálisan a ritka oroszlánokat, hogy a jól fizető vadászok kilőhessék őket. 

A BBC szerint a két oroszlán 2017-ben már megölt egy másik embert, amikor sikerült kiszabadulniuk a kifutójukból.

További cikkeink vadállatokkal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top