Életmód

Rengeteget ártanak a vadvilágnak a szelfiző turisták

A pingvineket nemcsak a klímaváltozás sújtja, hanem a turisták kártékony ténykedése is.

A vadállatoknak hatalmas kárt okoznak a turisták, amikor egy különleges szelfi reményében betrappolnak élőhelyükre. Ezzel ugyanis feldúlják a környezetüket, megzavarják étkezési és párzási szokásaikat – olvasható a 444.hu-n a Guardian tudósítása alapján.

A Nemzetközi Pingvin Konferencia egyik témája a szelfi, azon belül is a vadvilággal készített szelfi műfaja lett. A szakemberek felhívták a figyelmet, hogy a pingvinek számára nagy veszélyt jelent a felmelegedés, de nemcsak a klímaváltozás miatt kell aggódni, hanem a turisták miatt is.

Az Otago Egyetem vadgazdálkodási programjának igazgatója szerint rémisztő ez a jelenség. Philip Saddon szerint minden tiszteletünket elveszítjük a vadvilág iránt, amit egyáltalán nem is értünk. A szakember úgy látja, hogy hamis érv, hogy ezzel a szelfizők a vadvédelemre hívják fel a figyelmet.

„Ezek a képek kontextuson kívül jelennek meg, így még ha ez is volt a céljuk, az üzenet, amit közvetítenek, valójában az, hogy valaki egy pingvint ölelget, én is pingvint akarok ölelgetni” – fogalmazott Saddon, aki egyébként saját tanítványainak megtiltotta, hogy képeket posztoljanak a terepmunkájukról.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top