nlc.hu
Család

Kutyatámadás Balatonszemesen

Véres kutyatámadás Balatonszemesen: egy családra rontott rá az eb

Egy csau-csau rárontott egy békésen sétáló családra Balatonszemesen, a kutyatámadásban többen vérző sérüléseket szenvedtek.
Csau-csau kutya

Kutya támadott meg egy családot Balatonszemesen szerda este, a családból ketten is vérző sérüléseket szenvedtek, a kiskutyájuk hasát pedig össze kellett varrni – írja a LikeBalaton.

Tündéék évek óta Balatonszemesen nyaralnak, aznap este pedig sétált egyet a szállásuk környékén a család.

„Pár házra voltunk a szállásunktól, amikor az egyik udvarból kifutott egy vörös színű csau-csau kutya, morogva elindult felénk, és ránk támadt. Kiabáltunk, hogy a gazdája esetleg észlelje, mi történik, de az állat csak jött felénk. A másfél éves kisfiunk sétált közöttünk, őt az apukája felkapta az ölébe, anyósom pedig a yorki kutyánkat vette fel. A megvadult kutya viszont két lábra állt, megragadta Manót, a kiskutyánkat, és elindult vele”

– idézte fel a kutyatámadás pillanatait a nő.

Ahogy a csau-csau elragadta a kiskutyát, a nő anyósa kezét elvágta a póráz, Tündét pedig pár méteren át vonszolta a kutya, miután ő vette át a pórázt. Végül a férje talált egy botot, és azzal kezdte ütni a támadó kutyát, amely végül elengedte a kis yorkit. A kiskutya az oldalán és a hasán vérzett, össze kellett varrni a sebet.

Miután visszamentek a helyszínre, kiderült, hogy a támadó kutya egy Balatonszemesre költözött holland férfié. Tünde elmondása szerint semmi együttérzés nem volt benne, még azt is letagadta, hogy a kutyája az utcán volt.

A család kihívta a rendőrséget, a holland férfit a partról állították elő, és vele szemben veszélyeztetés kutyával szabálysértés elkövetése miatt feljelentést tettek.

(Kiemelt kép: illusztráció.)

Kutyatámadások az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top