Család

Megfelezte a kormány a hátrányos helyzetű diákokat segítő Igazgyöngy Alapítvány támogatását

A kormány a járványhelyzetre való hivatkozással 50%-al csökkentette az Igazgyöngy Alapítvány támogatását, és felajánlották, hogy baj esetén a fenntartott iskolát átadhatják az államnak.

Az alapítvány által fenntartott iskola a berettyóújfalui kistérségben működik 1999 óta, és 23 faluból 670 gyereknek nyújt alapfokú művészetoktatást. Fő tevékenységük a tehetséggondozás és a személyiségfejlesztés a hátrányos helyzetű gyerekek között. Úgy fest, az állam szempontjából a tevékenységük már nem fontos, ez derül ki legalábbis a vezetőjük, L. Ritók Nóra Facebook posztjából, amit a 24.hu fedezett fel.

L. Ritók Nóra egy 2017-es tüntetésen (fotó: MTI/Marjai János)

L. Ritók Nóra egy 2017-es tüntetésen (fotó: MTI/Marjai János)

L. Ritók szerint szakmaiság nélkül vonták meg a támogatásukat, egyszerű fűnyíróelv mentén. Abban reménykedett, hogy egy egyeztetésen majd meg tudja értetni a szempontjaikat, mert ők csak olyan helyeken kínálnak művészeti képzést, ahol ilyen nincsen, a minisztérium szerint mégis párhuzamos kifizetések vannak, ami nem fenntartható, és az ő munkájukat vélték fölöslegesnek. L. Ritók Nórának továbbá azt is javasolták, hogy a szervezetük amúgy is erősen épít az adományokra, tegyék az oktatás területén is ezt. Különösen fájónak találta, hogy a költségvetésben, ahol általában tízmilliárdos számokkal dobálóznak, náluk 17 millióról csökkentették 8,5 millió forintra a támogatást, vagyis az állam 8,5 millió forintot akar most spórolni a támogatásukon. L. Ritók szerint a terep mindig nehezedik, és ők sem bírják már a végtelenségig.

Köznevelési megállapodás Nos, megkaptuk mi is a hivatalos értesítést. Az Igazgyöngy köznevelési megállapodását is...

Közzétette: L. Ritók Nóra – 2020. augusztus 31., hétfő

Úgy tűnik sajnálatos trend lehet kialakulóban, ugyanis a múlt héten a MET (Magyar Evangéliumi Testvérközösség) iskoláitól és óvodáitól vonta meg a támogatást a kormány.

Az Igazgyöngy Alapítvány értékes munkájáról már többször is írtunk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top