Család

Ebből az egyetlen rajzból megérted, mi a baj a magyar oktatással

L. Ritók Nóra rajzolta le, miért tűnik reménytelennek a helyzet.

„Úgy éreztem, tovább kell rajzolnom a mindenki által ismert, az oktatásban az esélyegyenlőséget sommásan szemléltető rajzot” – kezdi Facebook-posztját L. Ritók Nóra, az oktatási esélyegyenlőségért is dolgozó Igazgyöngy Alapítvány alapítója és szakmai vezetője (interjúnk). Rajza azt ábrázolja, milyen különbségekkel kapnak esélyt az életben az oktatás révén a magyar gyerekek.

L. Ritók Nóra (Fotó: nlc)

L. Ritók így folytatja a három kép összehasonlítását: „Szóval, az első sem jó… mert nem egyformák a gyerekek. Nem jó, ha egyforma támogatást kapnak, van, akinek több kell, másnak kevesebb. A jót a második ábra szemlélteti. Most, mi inkább az általam hozzátoldott harmadiknál tartunk. Akinek amúgy is több támogatásra lenne szüksége, alatta még gödröt is ásnak.”

 

L. Ritók azt írja, ilyen „gödör” az oktatásban az SNI-s gyerekek nem megfelelő kezelése, a hatéves kori beiskoláztatás és a szegregáció is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top