Család

Így sír az óvodás, aki csak online láthatja csoporttársait

Egy amerikai óvodásról készült fénykép szomorítja el a szülőket világszerte.

Síró óvodásról készült fotó terjed az interneten. A kisfiú azért sír, mert egyelőre az őszi félévben is csak a távolból, laptopon keresztül láthatja az óvónőket és csoporttársait. A fénykép az Egyesült Államokban, a georgiai Sharpsburgben készült az ötéves Ezráról. Ezra már augusztus 17-én visszament volna az óvodába, ha a koronavírus-járvány ezt nem teszi lehetetlenné.

Ezrának három testvére van, a szülei a digitális oktatás nehézségeit több szinten is alaposan megismerték tavasszal. Most hasonló helyzetre készülnek. „Megszakadt a szívem – mondta Ezra anyja, Jane Coombs a Good Morning America riporterének. – Miután az a fotó készült, leültem vele a földre, megöleltem, és csak sírtunk. Megígértem neki, hogy együtt átvészeljük ezt.

Coombs arról is beszélt, érthető, hogy nem akarjuk kitenni a járványveszélynek a gyerekeket, de arról szerinte nem esik elég szó, milyen károkat okoz a gyerekeknek, hogy nem találkozhatnak élőben a kortársaikkal, és egész nap egy képernyőt kell bámulniuk.

Az óvónők harmada 3 éven belül nyugdíjba megy

Egy üres óvoda (Fotó: Lars Baron/Getty Images)

Mi várható nálunk szeptembertől?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top