nlc.hu
Család
Koronavírusos tanárok

Három tanár is koronavírusos lehet egy óbudai általános iskolában

A szülőknek azt írták, az idei tanévet a szokásos módon nem tudják elkezdeni, mert az angol anyanyelvű Billingualos tanárok között 3 COVID vírussal fertőzött személy van.

Mint azt megírtuk, az Óbudai Százszorszép Óvoda 3 dolgozójának pozitív lett a koronavírus-tesztje, ők haladéktalanul hatósági házi karanténba vonultak. Az intézmény szinte összes munkatársa – mivel a szeptemberi évkezdésre készültek teljes létszámban – érintett lehet, emellett körülbelül 70 gyerek, akik augusztus utolsó két hetében jártak az óvodában. Most egy újabb intézmény lehet érintett Óbudán, ahol a Nagy László Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában három pedagógus lett vírusos lett a szülők szerint – írja az ittlakunk.hu.

Három tanár is koronavírusos lehet egy óbudai általános iskolában

Három tanár is koronavírusos lehet egy óbudai általános iskolában (Fotó: Unsplash)

Hivatalos információt még nem közöltek az esetről, de a szülők arról írnak, hogy az alábbi levelet kapták az igazgatótól:

Sajnálattal értesítem Önöket, hogy az idei tanévet a szokásos módon nem tudjuk elkezdeni. Ennek oka, hogy az angol anyanyelvű Billingualos tanárok között 3 COVID vírussal fertőzött személy van. A párban tanítók nagy része velük közös programon vett részt, így közeli kapcsolatba kerültek velük. Ezeknek a tanároknak az adatait továbbítottuk / természetesen az ő beleegyezésükkel / az illetékes hatóság felé, akik felvették a kapcsolatot az egészségügyi hatóságokkal.

Tünetmentes valamennyi kollégánk, ezt örömmel tudatom. A fertőzés elkerülésére a tankerület ózonos fertőtlenítést rendelt meg, ami jelenleg is zajlik. Az épület reggelre teljes mértékben és kockázat nélkül, minden kórokozótól mentesen várja a gyerekeket” – írják.

A levélben kitérnek arra, hogy bár minden gyermek számára nyitva maradnak, tiszteletben tartják a szülőknek azt a jogát, hogy gyermekük távol maradásáról dönthessenek. 

Legfrissebb koronavírushíreink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top