Család

Egy magyar nyugdíjas, aki a világ összes országában járt

Földvári András könyvet írt az élményeiről, miután az elmúlt évtizedekben megtett utazásain annyi kilométert tett meg, mintha 113-szor kerülte volna meg a Földet.

Mit kérdeznél egy embertől, aki a világ összes országában járt? Egy magyar nyugdíjas, Földvári András ugyanis a fejébe vette, hogy mindenhová eljut, ahová csak lehetséges. Amikor tavaly írtunk róla, az ENSZ által elismert országok közül csak Nauru, Tuvalu, Tonga és Kiribati hiányzott.

Az egykori malévos idegenforgalmi referens évtizedek óta járja a világot, a kalandjairól pedig most a XXI. Század Kiadónál jelent meg egy remek könyv. Benne sztorikkal a hetvenes években összehozott miami nászúttól a kínai vágott szemű kis Jézuson át az Etiópiában megtalált egykori évfolyamtársig.

Egy magyar nyugdíjas, aki a világ összes országában jártA könyvben nyolcvan sztori van a világutazó szerzőtől, aki a helyszínen élte át a 2004-es Thaiföldre lecsapó cunamit, és volt olyan nap az életében, amikor 24 óra alatt tíz reptéren járt. Földvári András statisztikái szerint egyébként eddig 795  reptéren át utazott, 2650 járaton ült és előfordult, hogy egy hétvégére kiugrott Makaóba, ügyelve, hogy a hétfői munkakezdésre visszaérjen.

A szerző utazási imádata egyre szélesebb körben ismert, a török légitársaság ugyanis őt is felkérte Lionel Messi, Kobe Bryant vagy éppen Tiger Woods mellett, hogy mint a legelső valódi világutazó, szerepeljen a filmjükben.

Te is szeretsz utazni?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top