Család

Ilyen a randizás egyedülálló anyaként

Az egyedülálló anyaság nem jelent egyet a remeteséggel, bár tény, hogy nem egyszerű megvalósítani a randizást gyerekek mellett.

Attól még, hogy elvált egy anya, még ugyanúgy nő marad, aki esetleg szeretne még ebben az életben társra és szerelemre találni. Sydney Hutt két kicsi gyerek mellett, egyedülálló anyaként szeretett volna elkezdeni randizni, de nem várt nehézségekkel találta magát szemben.

„A gyerekeim mindig az első helyen állnak nálam, a legfontosabb feladatomnak azt tartom, hogy megteremtsem nekik a teljes érzelmi biztonságot. Közben azért szerettem volna válás után újra társra lelni, ám egyedülálló anyaként szörnyen komplikált dolog randizni. A négyéves ikerlányaim hangosak, rendetlenek, mindenhol jelen vannak, ezért amikor megismerkedtem az új férfivel, távol akartam tartani őket tőle, hogy ne hozzam rá a frászt. Főleg, mert tipikus agglegény volt, az a fajta, aki egyedül él a kutyájával, spontán utazgat és akkor megy el sörözni a barátaival, amikor kedve tartja, és nem kell bébiszittert hajkurásznia, meg romokat eltakarítania a gyerekei után, mint nekem.”

Egyedülálló anyaként ilyen a randizás

Egyedülálló anyaként sem kell lemondani a szerelemről (Kép: Getty Images)

Sydney ír arról is, hogy a testével is voltak problémái, mert bár 26 évesen vált el, de az ikerterhesség nyomot hagyott rajta, tele volt striákkal, szélesebb lett a csípője, és a császárheg sem túl csábító szerinte. Számára ez is nagyban nehezítette azt, hogy közel engedje magához az új jelöltet.

„Ha összehasonlítottam az életemet a pasiéval, akkor csak vesztesen kerülhettem ki a versenyből. Biztos voltam benne, hogy sokkal jobbat is kaphatna, mint én. Nem vagyok cuki, kócos a hajam általában, táskák vannak a szemem alatt, és elég gyakran kiabálok, ha a gyerekeimmel vagyok. Ezért, amikor elkezdtünk randizni, úgy döntöttem, hogy távoltartom a gyerekektől, hét közben csak a lányaimmal vagyok, hétvégén meg gatyába rázom magam, és a pasival élek egy másik életet.”

Sydney hamar ráébredt, hogy nem tud ennyire kétféle személyiségként létezni, valahogy össze kellett fésülni az életének ezt a két részét. Mivel szeretette volna, ha hosszútávon működik a kapcsolata, arra jutott, hogy be kell mutatnia a gyerekeit a férfinek. Rettegéssel várta a nagy napot, ám alaposan meglepődött a férfi reakcióján: 

Az első napon közölte, hogy csodálatosak a lányaim, és imádja, hogy anya vagyok.

Természetesen ez nem egy tündérmese és Sydney élete sem tökéletes, a gyerekek inkább az apjukkal és anyjukkal töltenének időt, míg az új párja sokkal több kettesben programra vágyna az anyával. Az idővel és lehetőségekkel való zsonglőrködés jellemzi a párkapcsolatot, de ez teljesen normális, és nem is várható nagyon más, ha válás után kezd randizni egy anya. Sydney-nek azonban teljesen igaza van, hogy csak azért, mert egyedülálló anyává vált, nem kell lemondania a szerelemről és párkapcsolatról, csupán egy kicsivel több szervezést igényel így az élet, de nem lehetetlen küldetés.

Olvass többet az egyedülálló anyaságról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top