nlc.hu
Család

Extrém kerekesszékes sport

Nincs lehetetlen: kerekesszékkel mutat be extrém trükköket a lebénult snowboardos

Miután deréktól lefelé lebénult egy baleset miatt, új, kerekesszékes extrém sportágat talált magának a gördeszkás és snowboardos.
Kerekesszékes gördeszkás

Tony Thogmartin súlyos balesetet szenvedett snowboardozás közben, megsérült a gerince, deréktól lefelé lebénult, és kerekesszékbe kényszerült. A most 25 éves fiatalember imádott a baleset előtt gördeszkázni, ezért esze ágában sem volt a sérülése miatt felhagyni kedvenc sportjával.

Elkezdett kerekesszékkel ugratni, trükköket bemutatni a gördeszkaparkban, mintha csak gördeszkával menne. A dolog annyira bejött neki, hogy ma már szponzora is van, és heti három-négy alkalommal edz.

„Láttam, hogy páran kerekesszékkel gördeszkáznak, és ez arra sarkallt, hogy a lehető legjobb legyek benne”

– mondta a kezdetekről Tony Thogmartin.

Tony egy speciális WCMX kerekesszéket használ, ami arra lett kialakítva, hogy bírja az extrém terhelést. Amikor kimegy a pályára, megáll az élet, mindenki őt figyeli. Ettől egy kicsit ideges lesz, de teljesen megérti a bámészkodókat, tényleg őrültség, amit csinál.

A sérülések természetes velejárói a gördeszkázásnak, mondja Tony, akkor is, ha kerekesszékkel műveli. Eddig eltört a csuklója, az ujja, az egyik ujjának a végét pedig vissza kellett varrni.

De ez nem tántorítja el, és jó úton halad, hogy ő legyen a legjobb ebben a sportban, már nyert is néhány díjat. Úgy érzi, semmit sem változtatna az életében, feldolgozta a tragédiáját, és kihozott belőle valami pozitívat, ami nagy lehetőségeket tartogat számára.

(Unilad)

(Kiemelt kép: Instagram/socal_para22)

Még több felemelő kerekesszékes történet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top