Család

Kábítószer okozta egy öt hónapos csecsemő halálát

2018 januárjában történt a szörnyű tragédia, az anya ellen most emelt vádat a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség egy nővel szemben, akinek öt hónapos gyermeke az ő és partnere hanyagsága miatt veszítette életét, írja a 24.hu.

A fiatal nő éveken át fogyasztott drogokat, és ugyan harmadik terhessége alatt leállt a kábítószer-fogyasztással, de a szülés után két hónappal már ismét rendszeresen használt drogot.

A nő és a szintén drogfogyasztó párja a kisbabával 2018. január 18-án egy Csongrád-Csanád Megyei hotelben szállt meg, a szállodai szobában pedig figyelmetlenségből olyan helyen hagyták az amfetamint, amit magukkal vittek, hogy abból az 5 hónapos csecsemő szájába, majd szervezetébe került.

Röviddel ezután a baba elaludt, majd pár óra múlva sírva ébredt. Az anya fogzás okozta fájdalomnak vélte a csecsemő sírását, bekente fogkrémmel az ínyét, és párjával sikerült visszaaltatniuk a gyermeket. Később észrevették, hogy a kisbaba nem lélegzik, ezért mentőt hívtak, de a kiérkező orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

Fotó: Pixabay

Fotó: Pixabay

Az öt hónapos gyermek kábítószer okozta légzési elégtelenség, illetve azzal összefüggő egyéb okok miatt halt meg, áll a hivatalos közleményben.

A nő élettársa ismeretlen helyen tartózkodik, őt a megyei rendőr-főkapitányság körözi.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top