Újabb fekete rekord: meghalt 70 koronavírusos beteg

nlc | 2020. November 02.
Újabb 70 koronavírusos beteg halt meg Magyarországon egy nap leforgása alatt, ez az eddigi legmagasabb napi halálozási szám. Emellett csaknem 3600 új fertőzöttet azonosítottak.

3581 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 82 780 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölték a Koronavirus.gov.hu tájékoztató oldalon.

Elhunyt 70, többségében idős, krónikus beteg, ezzel ez a járvány legmagasabb napi halálozási adata Magyarországon.

Az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek száma a múlt héten folyamatosan kétezer fölött volt, az elvégzett tesztek nagyjából 20 százaléka pozitív lett. Október 31-én pedig minden eddiginél több, 3908 új koronavírusos esetet azonosítottak. A halálesetek száma november 1-jén volt a legmagasabb, akkor 24 óra leforgása alatt 69-en vesztették életüket a koronavírussal összefüggésben.

Hétfőtől, azaz november 2-ától szigorítják a maszkviselésre vonatkozó szabályokat Magyarországon: a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező lesz maszkot viselni, amit csak az étel és ital elfogyasztása alatt lehet majd levenni. Ezzel együtt a kötelező maszkviselés korábbi szabályai továbbra is érvényben maradnak.

(Kiemelt kép: Gyorgy Varga / Pool / AFP)

Még több cikk a koronavírus-járványról:

Exit mobile version