Szabadidő

Koronavírus Magyarországon: soha ennyi új fertőzöttet nem regisztráltak

75 321 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma.

Az elmúlt 24 órában 3908 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, korábban egy nap alatt soha ennyi új fertőzöttet nem regisztráltak. Ezzel 75 321 főre nőtt Magyarországon a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma.Egy nap alatt elhunyt 51 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1750 főre emelkedett, 19 032-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 54 539 fő. Az aktív fertőzöttek 26%-a, az elhunytak 33%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti – tájékoztat a kormányzati oldal.

Koronavírus magyarországon

Fotó: Unsplash

Jövő héttől tovább szigorodnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok

Jelenleg kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, az ügyfélfogadási irodákban, a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is. November 2. hétfőtől pedig már a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező a maszkot viselni.

Még több cikk a maszkviselésről:

(Nyitókép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top