Aktuális

A győri kórház gyakorlatilag megtelt koronavírusos betegekkel

Lassan minden korábbi osztály helyén Covid-pozitív betegek fekszenek.
Koronavírusos betegek ápolása a Semmelweis Egyetemen

„A betegek csak jönnek és jönnek, egyre fiatalabbak az intenzívre kerülő pozitív betegek”idézi Csipszer Bernadettet az ugytudjuk.hu alapján a 24.hu. A győri kórház orvosa őszinte Facebook-bejegyzésben írt arról, hogy a győri kórház érdemben megtelt koronavírusos betegekkel, pedig a kórházban a korábbi egyhez képest jelenleg három intenzív osztályon küzdenek a betegekért.

„Nem 80+, hanem 50+, 40+ vagy fiatalabb. Az intenzíven dolgozó kollégák elmondása alapján, aki lélegeztető gépre kerül, annak sajnos kis esélye van a túlélésre. Kevés beteget tudnak megmenteni. Aki intenzíves szakorvos, szakdolgozó hozzá van szokva a küzdelemhez, halálhoz, de nem ehhez, ami most zajlik” – írta.

A doktornő posztjában kitért arra is, hogy a környéki megyék kórházai a győrihez hasonlóan tele vannak, az intenzíves orvosok egymást hívogatják, hogy helyet találjanak a betegeik számára. „És közben az egyéb betegek ellátása (balesetek, szívinfarktus, agyvérzés, mérgezés, szülések stb., stb.) ugyanúgy szükséges és nincs belőlük kevesebb, mint máskor.”

Csipszer Bernadett a poszt végén mindenkit arra kér, tartsák be a járványügyi intézkedéseket és szorítsák minimálisra a találkozásaik számát.

Olvass még többet a koronavírus második hullámáról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top