nlc.hu
Aktuális

Koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Drámai adatok a járványról: csúcsot döntött az egy nap alatt elhunytak száma

Meghalt 69 koronavírussal fertőzött beteg Magyarországon, ez az eddigi legmagasabb szám. Az új fertőzöttek száma 3878, ez is rekordközeli adat.
Koronavírusteszt

3878 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 79 199 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölték a Koronavirus.gov.hu tájékoztató oldalon.

Elhunyt 69 többségében idős, krónikus beteg, ez az eddigi legmagasabb napi halálozási adat.

  • Az elhunytak száma 1819 főre emelkedett.
  • 20 078-an már meggyógyultak.
  • Az aktív fertőzöttek száma 57 302 fő.
  • Az aktív fertőzöttek 25%-a, az elhunytak 33%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti.
  • 4205 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 306-an vannak lélegeztetőgépen.

Az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek száma a héten folyamatosan kétezer fölött volt, október 31-én pedig minden eddiginél több, 3908 új koronavírusos esetet azonosítottak. A halálesetek száma ezt megelőzően október 30-án volt a legmagasabb, akkor 24 óra leforgása alatt 65-en vesztették életüket a koronavírussal összefüggésben.

Hétfőtől, azaz november 2-ától szigorítják a maszkviselésre vonatkozó szabályokat Magyarországon: a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező lesz maszkot viselni, amit csak az étel és ital elfogyasztása alatt lehet majd levenni. Ezzel együtt a kötelező maszkviselés korábbi szabályai továbbra is érvényben maradnak.

(Kiemelt kép: Peter Komka / POOL / AFP) 

Még több cikk a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top