Aktuális

Ausztriában este 8-tól reggel 6-ig kijárási tilalom lesz

Keddtől bezárnak a színház, a múzeumok, az uszodák és a konditermek, a vendéglátóhelyek pedig csak kiszállítást vállalhatnak.
Ausztriában betiltják az arcpajzsot, mert hatástalan.

Mindezt Sebastian Kurz osztrák kancellár jelentette be szombaton, majd hozzátette, a bevezetett szigorítások értelmében Ausztriában este nyolctól reggel hatig kijárási tilalom lép életbe. Ez azt jelenti, hogy az ország lakosai a jelzett időintervallumban csak meghatározott esetben – például munkába járás, sportolás vagy kutyasétáltatás miatt – hagyhatják el lakhelyüket.

Eközben az iskolák és az óvodák továbbra is nyitva maradhatnak, de a felső tagozatosok és a felsőfokú oktatási intézmények tanulói áttérnek a digitális oktatásra. Az üzletek korlátozások nélkül nyitva tarthatnak, emellett folytathatják a munkájukat a fodrászok és a kozmetikusok is. Ugyanakkor 10 négyzetméterre csak egy vendég juthat.

A kancellár a bevezetésre kerülő szigorú intézkedéseket a koronavírusos esetek robbanásszerű növekedésével indokolta. Megjegyezte: az intézkedéseket decemberben enyhíthetik. Ausztriában 104 925 fertőzöttje és 1109 halálos áldozata van az új típusú koronavírus járványnak.

Olvasd el, hogyan védekeznek a járvány terjedése ellen Európa többi országában: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top