Aktuális

November elején részlegesen lezárják Németországot

Angela Merkel kemény intézkedéseket léptet életbe, hogy az országban megfékezzék a koronavírus terjedését.

Azután, hogy tárgyalásokat folytatott a regionális vezetőkkel, Angela Merkel német kancellár bejelentette, hogy november 2-án egy hónapra részlegesen lezárják Németországot. A döntést két hét múlva vizsgálják felül – írja a Reutersre hivatkozva a hvg.hu.

Merkel nem tagadja, a hamarosan bevezetésre kerülő intézkedések igen kemények, de az ország vezetésének lépnie kell, leginkább azért, mert az elmúlt 10 napban megduplázódott az intenzív osztályon ápoltak száma. Ha továbbra is ilyen ütemben növekszik a járvány Németországban, az ellátórendszer hamarosan eléri a határait.

Az újabb szigorítások értelmében egyébként bezárnak a vendéglátóhelyek, készételt csak elvitelre adhatnak ki. Nem nyithatnak ki a színházak, operák és a koncerttermek sem, de a kisboltok, az általános iskolák és az óvodák továbbra is működhetnek. A döntés érinti a Bundesliga meccseit is; ezeket továbbra is nézők nélkül rendezhetik csak meg, valamint a családi összejöveteleket is: egy család maximum egy másik családdal találkozhat, és legfeljebb 10 ember lehet jelen.

Olvass még többet a koronavírus-járvány jelenlegi állásáról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top