Aktuális

Koronavírus: ezért olyan alacsony a halálozási ráta Németországban

Míg Olaszországban 10 százalék feletti, Spanyolországban pedig 7,6 százalék a koronavírusos megbetegedések halálozási rátája, addig Németországban csupán 0,74 százalék.

„Négy lehetséges ok játszhat közre abban, hogy Németországban lényegesen máshogy alakulnak a koronavírus-járvány miatt elhalálozások számai a világ más részeihez képest” – írja a Business Insider cikkére hivatkozva a 444.hu. A cikk szerint a bevezetőben említett négy ok közül az egyik legvalószínűbb az, hogy az országban sokkal szélesebb körben tesztelnek, mint bárhol máshol.

„Németországban hetente akár 120 ezer embert is letesztelnek, így rengeteg enyhe vagy tünetmentes lefolyású koronavírusos esetet is kiszűrnek – olyanokat, akiket más országokban egyáltalán nem is tesztelnek, mert máshol még mindig csak azokat tesztelik, akik tüneteik miatt kórházba kerülnek” – számol be a cikk.

A tesztelésen kívül a német számok hátterében állhat az is, hogy az országban a járvány még mindig a korai szakaszában van, de szerepet játszhat a halálozások alacsony számában a német egészségügyi ellátórendszer átlagon felüli minősége is. „A statisztikák szerint Európában a lakosság arányában Németországban a második legmagasabb az egy lakosra jutó intenzív ágyak száma. Németországban százezer lakosra 621 intenzív ágy jut, míg Olaszországban csupán 275.”

A negyedik ok a járvány miatti szigorú korlátozásokban keresendő: ezek betartását a hatóság nagyon komolyan veszi. A szabályszegőket akár 25 ezer eurós bírsággal is sújthatják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top