nlc.hu
Aktuális

Lassan vége az ötödik hullámnak, de nem tudni, mikor lesz lazítás

Lassan vége az ötödik hullámnak, de mikor lesz lazítás?

Nagyjából három hét múlva véget ér a koronavírus-járvány ötödik hulláma, de miközben máshol már enyhítettek a korlátozásokon, itthon még nem látszik, mikor lesz lazítás.
Maszkban vásárol gyümölcsöt egy szupermarketben egy nő

Egyértelműen lecsengőben van a koronavírus-járvány ötödik hulláma, három hét múlva pedig véget is érhet – erről számolt be az ELTE járványügyi modellezéssel foglalkozó fizikusa az RTL Híradónak.

Vattay Gábor elmondta, hogy március elseje felé már 3 ezer eset körül lesz átlagosan az esetszám, majd március közepén, március 15-e környékén megy le ezer alá. Hozzátette, hogy az

új fertőzések száma nem fog nullára csökkenni, mert valamilyen alacsony értéken velünk fog maradni a járvány.

A szakember szerint jelenleg a legtöbben nem számítanak újabb járványhullámra, de nem zárható ki, ha megjelenik egy új koronavírus-variáns.

Közben Angliában szinte minden korlátozást megszüntetnek, Boris Johnson brit miniszterelnök hétfőn jelentette be, hogy nem kell karanténba vonulniuk azoknak, akiknek pozitív lesz a tesztjük.

Magyarországon, úgy tűnik, egyelőre nem lesz változás. A Koronavírus Sajtóközpont egyelőre annyit közölt a csatornával, hogy amikor biztonságossá válik, akkor dönt majd a kormány a még életben lévő maszkviselési és rendezvényszervezési szabályok feloldásáról.

(Kiemelt kép: Pexels/Anna Shvets)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top