nlc.hu
Egészség

Rusvai Miklós: nincs szükség további oltásokra és korlátozásokra

Rusvai Miklós: a Covid kiadta a mérgét

A virológus szerint egyértelműen lecsengőben van az ötödik hullám, szerinte nincs szükség további oltásokra, és fel lehet oldani a korlátozásokat.

A napi friss koronavírus-fertőzöttek csúcsértékén körülbelül két hete lendültünk túl, most van a kórházban kezeltek száma a csúcsponton, és ez is várhatóan csökkenni fog lassan – mondta Rusvai Miklós az ATV Start című műsorában.

A virológus szerint egyértelműen lecsengőben van a járvány, az elhunytak és a kórházba kerültek száma is. Hozzátette, hogy a most kórházban fekvő covidosok nagy része nem a koronavírus-fertőzés miatt kerül be, hanem más panasz miatt, aztán a kórházban derül ki, hogy pozitív a beteg.

Rusvai Miklós szerint nincs már szükség oltásra és korlátozásokra

Rusvai Miklós szerint nincs már szükség további oltásokra és korlátozásokra

Rusvai Miklós reméli, hogy egy idő után nálunk is feloldják a korlátozásokat, ahogy más országokban ezt megtették, illetve májusban ismét kitolják az oltási igazolványok érvényességének határidejét, utána pedig már nem lesz rá szükség.

Amikor a további oltásokról és esetleges szigorításokról kérdezték, így válaszolt: „Aki eddig beoltatta magát, jól tette, védekezik ezzel és akadályozza a járvány terjedését, de aki nem oltatta be magát eddig, az nyilván nem is akarta oltatni magát. Nem látom értelmét és nem látom olyan indokát most, hogy hirtelen meggondolná magát.”

Ezzel az ötödik hullámmal tulajdonképpen nálunk a Covid kiadta a mérgét

– fogalmazott a virológus.

Hozzátette: ősszel biztos, hogy újabb mutáns kerül majd be Európába, de addigra náthává szelídül a koronavírus. A védőintézkedések közül egyedül a maszkhasználatot tartaná meg, főleg az őszi időszakban, de önkéntes alapon, és nemcsak a koronavírus, hanem a többi kórokozó miatt is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top