nlc.hu
Aktuális

Őszre nátha lesz a koronavírusból?

Őszre nátha lesz a koronavírusból? Ebben reménykedik Rusvai Miklós

A virológus a negyedik oltás lehetőségéről is nyilatkozott.

Rusvai Miklós az ATV Start című műsorának nyilatkozva elmondta, szerinte az omikron egy jó lépés annak irányába, hogy akár már május végére kialakuljon a nyájimmunitás, és ősszel már csak enyhébb formájában jelentkezzen a koronavírus-járvány újabb hulláma. Hozzátette, ha ez be is következik, most még súlyosabb lesz, mint egy szokványos influenzajárvány, de innentől kezdve minden újabb hullámmal enyhül majd. 

Megfázás

Forrás: Pexels

A szakember szerint ennek ellenére is szükség van a negyedik oltás lehetőségére, főleg különösen a veszélyeztetett rétegek esetében, bizonyos korlátozások is kellenek, és ezek szerinte Magyarországon kivételesen enyhék. Megjegyezte azt is, fontos lenne, hogy több informatív adatot hozzanak nyilvánosságra, például a kórházban kezelt betegek oltottsági arányát illetően. Utóbbival kapcsolatban Kásler Miklós nemrég adott egy rövid tájékoztatást egy interjúban, állítása szerint a negyedik hullámban 17 ezren szorultak kórházi kezelésre, a kórházba kerültek 60 százaléka nem részesült oltásban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top