nlc.hu
Család

A koronavírus-járvány hatodik hulláma

Hamarosan lecseng az ötödik hullám, ekkor jöhet a hatodik

Visszaszorulóban van a koronavírus-járvány, de nem lehet fellélegezni.

Visszaszorulóban van a koronavírus-járvány, Rusvai Miklós szerint azonban fellélegezni csak akkor lehet, ha a kórházban ápoltak száma is csökkenni kezd. A virológus emlékeztetett arra is, hogy a járványgörbe laposodása után sem lehet hátradőlni: egészen nyárig magasabb járványügyi számokra számít – írja az atv.hu.

Rusvai Miklós azonban nem adatná be magának negyedszerre az oltást. „Senkit nem beszélek le a negyedik oltásról, ártani senkinek nem fog, de én a magam részéről azért szeretnék fertőződni, mert akkor teljesebb védettséget kapnék, hiszen akkor nyálkahártya-immunitás is kialakul, ami az oltás következtében nem alakulhat ki” – magyarázta híradónknak.

Koronavírusteszt

(Fotó: Pixabay/fernando zhiminaicela)

Jakab Ferenc virológus professzor híradónknak azt mondta, arra számít, hamarosan lecseng az ötödik hullám, és egyelőre bizonytalan, hogy ősszel jön-e újabb.

A hatodik hullám szintén nem megjósolható. Úgy gondolom, hogy egy jól átvészelhető nyugodt tavaszi és nyári periódus után, a következő őszi és téli szezonban látjuk majd meg, hogy visszatér-e a vírus, milyen intenzitással, milyen variánssal és milyen esetszámokkal” –nyilatkozott a szakember.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top