nlc.hu
Család

A negyedik hullám alakulása Rusvai Miklós szerint

Rusvai Miklós szerint ekkor indul be a negyedik hullám

Már az augusztus 20-i ünnepségek után egyre több lesz az új fertőzött, de a jelentős emelkedés csak később várható Rusvai Miklós szerint.
Koronavírusteszt

Emelkedett itthon az új koronavírus-fertőzöttek száma, ám Rusvai Miklós víruskutató szerint ez még nem a negyedik hullám kezdete. Igaz, szerinte heteken belül jelentősebb növekedés várható – számolt be az RTL Híradó.

Az adatok emelkedése már elkezdődik az augusztus 20-i ünnepségek után, aztán erre még rásegít az iskolakezdés, az Eucharisztikus Kongresszus, utána a vadászati világkiállítás. A nagyon jelentős emelkedés októberben várható, amikor mindezeknek az együttes hatása már érződik

– mondta Rusvai Miklós a járvány várható alakulásáról.

A szakember a tetőzést november végére, december elejére várja, de szerinte a negyedik hullám nagyon más lesz, mint az eddigiek. Ezúttal ugyanis a beoltottak miatt élesen elválik majd a fertőzöttek száma a kórházban ápoltak, illetve a halottak számától. Várhatóan sok lesz a fertőzött, ám ez nem jelent majd akkora terhelést az egészségügyre nézve, mint korábban.

(Kiemelt kép: MTI / Czeglédi Zsolt)

Negyedik hullám az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top