nlc.hu
Család

Rusvai Miklós a koronavírus következő hullámáról

Rusvai Miklós: biztosan lesz következő hullám

Akár jelentősen megnőhet a fertőzöttek száma egy következő hullámban, de az egészségügy számára nem fog akkora megterhelést jelenteni Rusvai Miklós szerint.

Miután Magyarországon a múlt héten tetőzött az ötödik hullám, egyre kevesebb új fertőzöttre lehet számítani. Ám az oltatlanok miatt a járvány elhúzódhat világszerte, és kialakulhatnak újabb variánsok.

Rusvai Miklós a Tényeknek azt mondta, a következő járványhullámnak már nem lesz ennyi áldozata a magas szintű átoltottság miatt.

A virológus szerint következő hullám biztosan lesz, és a fertőzöttek száma akár jelentősen is megemelkedhet. Az egészségügyre viszont már nem fog akkora megterhelést róni, mint a korábbi hullámok. Vagyis sokkal kevesebben fognak kórházba és lélegeztetőgépre kerülni.

Rusvai Miklós: biztosan lesz következő hullám

Egy férfit beoltanak a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina negyedik, emlékeztető adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2022. február 13-án (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Szlávik János korábban arról beszélt, hogy véget érhet a világjárvány, mivel egyre többen kaptak oltást vagy átestek a fertőzésen. Szerinte egyáltalán nem biztos, hogy lesznek nyáron vagy ősszel újabb hullámok, és azt nem hiszi, hogy az omikron miatt most vagy a későbbiekben bármilyen szigorításra lenne szükség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top