nlc.hu
Család

Rusvai: zárt térben most is fertőz a koronavírus

A koronavírus-fertőzések zárt térben a legvalószínűbbek a járvány mostani szakaszában

Egyelőre korai még a harmadik hullám végéről beszélni.

Bár Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott: „a járvány harmadik hullámát letörtük, lényegében le is győztük”, Zacher Gábor arra figyelmeztetett, hogy egyelőre nem lehet kijelenteni, hogy a koronavírus-járvány harmadik hulláma véget ért volna – számolt be az ATV híradója.

A hírműsor szerint legutóbb tavaly augusztus vége óta nem volt ennyire alacsony az új fertőzöttek száma: akkor 178 új fertőzést regisztráltak, míg a március végi csúcson több mint 11 ezret. A hétvégén 258 napi új fertőzöttet találtak.

Zacher Gábor szerint, bár a harmadik hullám lecsengőben, kontroll alatt van, még nem lehet kijelenteni, hogy vége van. A toxikológus szerint most „relatíve jó állapot van” a járványt tekintve.

A maszk még marad!

Bár a közterületen, azaz szabad téren már nem kötelező a maszkviselés, a zárt terekben továbbra is kötelező. Erre figyelmeztetett Rusvai Miklós virológus is, aki a híradóban azt mondta, a koronavírus a járvány mostani szakaszában főleg zárt terekben fog terjedni.

Zárt térben továbbra is fertőz a koronavíarus

A zárt terekben továbbra is kötelező a maszk viselése (Fotó: Getty Images)

További cikkeink a koronavírus-járvány témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top